Noordstarjeugd op facebook

Facebook

Eerste elftal op facebook

Facebook

Kon. Noordstar VV - de voetbalclub van Morkhoven en Noorderwijk - Geschiedenis

 

De algemene geschiedenis


Noordstar ontstond in 1930, onder de naam Noordster (vanwege de gele ster op de truitjes).
De club was aangesloten bij de Vlaamse Voetbalbond, en er werd gevoetbald op een veldje in de wijk "de Hutten".
In 1938 werd de Vlaamse Voetbalbond opgedoekt, en stapte men over naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De naam veranderde in Noordstar, waarschijnlijk omdat er toen reeds een Noordster-ploegje bij de KBVB aangesloten was. Ook tijdens de oorlog bleef Noordstar actief, en promoveerde naar 2de provinciale.
In 1952 verhuisde Noordstar voor de 1ste keer naar een nieuwe locatie in Noorderwijk: de Meier. Er werd werk gemaakt van een tweede elftal, want nu beschikte men over een clubhuis met 2 kleedkamers. Een kantine was er niet; men kon wél terecht bij café Berkemus.... Een drietal jaren later werd voor de 2de maal verhuisd, ditmaal naar de Streepstraat. Men had nu naast enkele kleedkamers ook een kantine, zodat Berkemus concurrentie kreeg.
In 1956 ontvangt de vereniging de titel 'Koninklijke', omwille van haar vijfentwintigjarig bestaan.
Ondertussen is Noordstar een stevig onderbouwde voetbalclub geworden: tussen 1965 en 1970 wordt de jeugdwerking opgestart. Al verscheidene jaren treedt Noordstar aan met jeugdploegen in alle categorieën. In 1990 bouwt Noordstar met eigen mensen en middelen een gloednieuw clubhuis, op terreinen gelegen tussen de Morkhovenseweg en de Hoogton. Het is een accommodatie om U tegen te zeggen, en we zijn er met z'n allen heel fier op!

Het seizoen 2012-2013 is in verschillende opzichten belangrijk in de geschiedenis van onze club. Onder leiding van trainer Carlo Michiels slaagt het eerste elftal erin om als eerste in provincie Antwerpen kampioen te spelen en zo de deur naar 3de open te beuken. Het sluit de competitie af met 10 punten voor op de buren uit Hezewijk. 

Verder verwelkomen we ook voor het eerst een dames eerste elftal in Noordstar. Het aantal jeugdspelers blijft groeien en de ploegen barsten van het talent .......

 

AB Ramen en Deuren
Cocca's
Belfius Bank
D&V O-T
IT Services by Passoniate People
Sanimed veterinary nutrition
LG-solutions
Free Joomla extensions
Mavorec Sportswear
Decatechnic
Bakkerij Vermeulen